Forside / Taktekker

Taktekker fra Blikk Byggvare

blikk-byggvare-tak
blikk-byggvare-tak

Få taket ferdig lagt av taktekker, eller bestill komplett takpakke for selvmontering.

Hva gjør en taktekker?

Taktekkeren tekker taket på huset. Å tekke betyr å feste takbelegg, shingel, takstein, membran og andre produkter, slik at taket blir tett og holdbart. Det trengs også pipebeslag, takrenner, gradrenner og øvrig blikkenslager arbeid. Når du bestiller taktekker fra oss, tar våre takteam seg av alt.

Taket kalles husets 5 fasade og er vanligvis det området som er mest utsatt for vær og vind. Små skader i taket kan føre til vesentlige følgeskader innendørs, når vann trenger inn i huset.

Riktig utførelse og solide produkter gir deg et tett tak i mange år og holder boligen trygg. Vi bruker kun kvalitetsprodusenter og dedikerte håndverkere på det vi leverer.

Sjekk taket med et blikk

Er du usikker på om taket ditt bør skiftes kan du kontakte oss. Du kan også gjøre noen vurderinger med ditt eget blikk.

  1. Fjern mose og gammelt løv med en kraftig kost eller en hageslange. Da får du god oversikt over yttersiden av taket og kan se over om det er knekte takstein eller andre skader på taket.
  2. Se etter at takrenner ikke er tette eller rustne og sjekk at alle nedløp er åpne.
  3. Se på beslaget rundt pipen, lufterør, takvinduer og andre gjennomføringer og forsikre deg om at alt ser tett og helt ut.
  4. Sjekk for skadede takstein, rust og sprekker eller sår i belegget. Finner du noe av dette er det et tegn på at taket bør utbedres eller byttes.
  5. Sjekk at luftespaltene åpne og ikke tildekket av mose eller løv. Dette gjelder både takfot og møne.
  6. Du har noen viktige sikkerhetsanordninger som snøfangere, takstiger og feleplatåer. Det er viktig at disse ikke har løsnet eller er ute av stilling.
  7. Lett på noen takstein og sjekk undertaket for fukt, råte og mugg i lekter og rupanel. Finner du noe av dette må taket fikses før problemene vokser seg større
  8. Gå opp på loftet og sjekk taksperrene fra innsiden. Finner du merker av fukt eller kjenner at de er fuktige, må tiltak gjøres for å tette taket.

Dersom det blir hengende store istapper fra taket er dette også et tegn på at taket er dårlig isolert eller dårlig luftet. Da bør du gå gjennom listen over for å se hvor problemet ligger, eller så kan du kontakte oss for hjelp

VIKTIG. Før du begynner, vær forsiktig og ikke sett deg selv eller andre i unødig fare. Å oppholde seg på taket bør kun gjøres av folk som har kunnskap om sikkerhet rundt dette.

Med blikk Byggvare i ryggen – og på taket

Blikk Byggvare tilbyr noe mer. Våre komplette løsninger for tak og fasade er spesialtilpassede og kan bestilles fritt levert eller ferdig montert.

Våre håndverkere er ute i feltet og vi er hele tiden tilgjengelige på nett. Slik kan vi levere på en kostnadseffektiv måte. Alt vi leverer er kvalitetsprodukter beregnet for proffer, til konkurransedyktige priser. 

Les også: Taktekker Oslo

 

Fritt levert – materialpakke til selvmontering!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Ferdig montert!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.