Forside / Komplett tak

Komplett tak

komplett tak
komplett tak

Vi leverer alle typer tak komplett og ferdig montert, eller komplett klart til montering for dem som gjør det selv.

Komplette tak

Blikk Byggvare er en annerledes leverandør. Vi leverer som grossist, eller ferdig montert fra et av våre takteam.

Dersom det er du som skal montere taket går du videre ved å klikke på «fritt levert» knappen. Ved å sende oss dine tegninger kan vi beregne jobben og gi deg en pris på alt du trenger til komplett tak, fritt levert.

Vil du ha taket ferdig utført med alt inkludert, trykker du på knappen «ferdig montert». Du vil da kunne få prisestimat fra et av våre takteam. Blikk Byggvare leverer produktene og en av våre samarbeidspartnere gjør jobben. Til sammen utgjør vi takteamet som tar oss av hele jobben, og garantien for taket.

Hva er undertak?

Undertaket er det som ligger under primærtekkingen (takstein, plater, shingel, e.l.). Undertaket deles inn i forenklet undertak, eller bærende undertak. Det er viktig at undertaket også er tett, men samtidig luftig. Dersom det får skader, må det skiftes.

Det anbefales å skifte undertaket samtidig som man bytter primærtekking. Ellers risikerer du at taket begynner å lekke selv kort tid etter at primærtekkingen er utført. Valg av undertak er avhengig av takets konstruksjon og type tekking. Kjøper du komplett tak av Blikk Byggvare hjelper vi deg å finne det beste undertaket i forhold til din tekking. Slik sørger vi for et trygt tak for fremtiden.

Taktyper

Det finnes ulike typer tak og løsninger.

Takplater aluminium/stål: Allsidig og hardført tak som kan legges på ulike typer bygg. Som regel kreves det minimum 10 grader vinkel på taket. Platene kommer i mange ulike materialer, farger og profiler, så vi finner noe som passer uansett byggestil. Herunder kommer også båndtekking, som er platemetall som rulles ut på taket og falses i skjøtene.

Takshingel: er ganske enkelt å legge, men det kreves god isolasjon eller fungerende kaldloft ettersom shingelen ikke har isolerende effekt. Der det legges shingel må det være minimum 15 graders takvinkel. Dersom takvinkelen det er mindre enn 18 grader må det i tillegg legges underlagsbelegg.

Takstein i betong: er den mest vanlige tekkingen på private bolighus. Minimum takvinkel er 15 grader og takstein har som regel 30 – 50 års varighet. Fordi man kan ha variabel lekteavstand er takstein relativt enkelt å legge. Takstein tåler også godt tung snø.

Takstein i tegl: er et rent naturmateriale som bare blir vakrere med årene fordi det har en naturlig patina som endres over tid. Dersom man bruker glasert tegltakstein, vil de kunne holde seg pene i flere generasjoner.

Asfaltbelegg: er en enklere taktype som gjerne benyttes av selvbyggere på hytter med skråtak. Mer komplisert tekking er sveisepapp som må utføres av profesjonell taktekker.

Tretak: er en eldre byggeskikk som er krevende å gjøre uten riktig erfaring. Taket bør være 22 grader og ikke under 15 grader.

Skifertak: er også en gammel byggeskikk med et rent naturmateriale. Steinen har lang holdbarhet og tradisjonelt utseende. Skifertak er i så måte en del dyrere enn vanlig takstein.

Torvtak: er den eldste taktekkingen vi kjenner til og er ikke vanlig i bruk. Det er stort sett hytter og laftede bygg som enda bruker torv. Dette taket veier mye og kan kun legges dersom konstruksjonen er beregnet for så tunge tak i utgangspunktet. Det kreves en skikkelig tett tekking under torvtaket, og dette bør utføres av profesjonell taktekker.

Komplett tak fra Blikk Byggvare

Blikk Byggvare er spesialisten på tak.

Vi tar hele prosjektet så du får alt ferdig montert fra et av våre takteam, eller vi kan levere det du trenger til jobben slik at du kan gjøre det selv.

Blikk Byggvare er på nett, og våre håndverkere er ute i feltet. Slik kan vi levere kvalitet på en kostnadseffektiv og smart måte. Alt vi leverer er kvalitetsprodukter beregnet for proffer, til veldig konkurransedyktige priser. 

Med blikk for kvalitet og detaljer – kontakt oss for et komplett tak

 

Fritt levert – materialpakke til selvmontering!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Ferdig montert!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.