Forside / Brannstiger

Brannstiger i ulike varianter

Brannstiger

Gratis befaring

Brannstiger

Gratis befaring

Brannstiger redder liv i Norge hvert eneste år. Alle boliger med mer enn én etasje bør ha minst én stige.

Den utfellbare brannstigen er den stigen som anbefales. Den står klar på veggen når du trenger den og er enkel å bruke. Sammenfalt ser den kun ut som en list på husveggen.

Stigene kommer i ulike lengder og utvalg tilpasset eneboliger, borettslag og andre typer bygg. Den utfellbare brannstigen er praktisk og prisgunstig, og kan leveres med smart tilleggsutstyr.

Utstigningstrinn er et platå som gjør det enklere å komme ut av vinduet. Det er stødig og bredt slik at man får godt fotfeste.

Håndtak monteres rett på veggen og er et solid og stødig punkt for å få et godt tak på vei ut. Dette gjør rømningen tryggere.

Utforingsbrakett brukes når stigen skal monteres ut fra veggen. Disse kommer i ulike størrelser slik at de kan tilpasses ditt behov.

Uthengs brannstige

På noen fasader er fastmontert brannstige ikke mulig. Da vil en uthengs brannstige være et alternativ for rømning. 

Stigen hektes over vinduskarmen og rulles ned langs veggen. I sammenrullet tilstand tar den liten plass slik at den kan oppbevares i et skap eller lignende.

OBS. Stigen må oppbevares på en sånn måte at den er lett tilgjengelig i en nødssituasjon. Stigen må testes slik at man er kjent med bruken i forkant av en eventuell evakuering.

Redningsline

En redningsline er en line som festes til kroppen med seler slik at man kan fire seg selv og andre ned langs husveggen. Linen går gjennom en trinse som gjør at nedstigningen nedbremses og farten lett kan justeres med hendene.

Fordelen med redningslinen er at man kan evakuere andre en seg selv, for eksempel barn eller personer med nedsatt førlighet. Til og med bevistløse personer kan enkelt fires ned. Tauet heises rakt opp igjen og kan brukes flere ganger.

Man sikrer seg med seler inne i rommet før man går ut av vinduet, slik at det ikke er fare for fall. Boksen som oppbevarer linen, er så liten at den lett kan gjemmes bak et gardin eller liknende.

Sikkerhet når det trengs

Når det allerede brenner, vil situasjonen bli kaotisk og det kan bli vanskelig å ta fornuftige valg. Med en fastmontert brannstige er rømningsveien allerede klar og man behøver ikke å lete frem noe. Man trekker bare ut låsesplinten i toppen, bretter ut stigen og klatrer ned til trygghet.

Vi leverer kun sertifiserte stiger. Du bør unngå montering av stiger som ikke er sertifiserte, fordi det da er risiko for at kvaliteten ikke er god nok på stigen til å sikre deg og familien i en nødssituasjon.

Med Blikk som leverandør

Vi leverer og monterer brannstiger hjemme hos deg. Bestill gratis befaring så kan vi sjekke behovet og gi et tilbud tilpasset din bolig. Dersom du ønsker å montere stigen selv kan vi levere til avtalt sted til gunstig fraktbetingelser.

Blikk Byggvare – Vi sikrer deg med brannstiger

 

Fritt levert – materialpakke til selvmontering!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Ferdig montert!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.